logo
Even leek het dat er deze zomer niet veel folkmuziek zou weerklinken. Folkfestivals moesten één na één hun activiteiten annuleren, maar… er kwam ook goed nieuws. De festivals bleven niet bij de pakken zitten en werkten, waar dit kon een alternatief programma uit. Muziekmozaïek wil graag de festivals en de folkfestivalkoepel een steun in de rug geven en een overzicht geven van wat er allemaal te beleven valt deze zomer en in het najaar.
Gooikoorts brunchpakket (Vlaams-Brabant)
Covid-19 zorgde ervoor dat het leven veranderde. Alles viel stil, maar solidariteit vierde hoogtij. Het Gooikoorts festival was volledig geregeld, maar door het virus moest alles geannuleerd worden. Om ervoor te zorgen dat het festival er in 2021 weer volledig kan staan organiseert het festival de verkoop van Gooikoorts brunchpakketten gevuld met lokale producten. Dit pakket is af te halen/te leveren (en bestellen voor 22 augustus) op zaterdag 29 of zondag 30 augustus 2020 zodat je ervan kan genieten binnen jouw eigen bubbel. Alle informatie (en bestellen) op www.gooikoorts.be.

Wandelingen en concerten met het Merodefestival (Vlaams-Brabant)
Beleef de Merodestreek, haar mooie kleine erfgoedplekken en haar prachtige natuurgebieden muzikaal. Op 16, 21, 26 juli en 13, 20 en 28 augustus valt er veel talent te ontdekken, dit kan zowel tijdens een wandeling zijn, als tijdens een heus concert. Naast dit alles komt er ook de lancering van een app met muzikale wandelingen in de Meroderegio. Recente informatie op www.merodefestival.be

Cultuurterras De Boomgaard (Oost-Vlaanderen)
Het Boombalfestival zonder dansen, maar wel genieten van muziek vanop een stoel. De boomgaard in Lievegem is omgetoverd tot een cultuurterras. Een weekend lang, van 21 t.e.m 23 augustus kan je smullen van (kinder)theater, kunst en mooie muziek. Tussen de optredens door is er tijd voor gezellig samenzijn en lekker smikkelen en smakkelen op de terrasweide. De Boomgaard is gratis toegankelijk. Alle info op www.cultuurterras.be en www.facebook.com/cultuurterras

Brosella XXS x Hello Summer (Brussel)
Door de Coronacrisis hebben we jammer genoeg de 44e editie van het Brosella Festival moeten annuleren. Uw veiligheid is onze prioriteit. Maar de organisatoren kunnen nu alsnog enthousiast het publiek uitnodigen voor een alternatief festival in het kader van Hello Summer van de Stad Brussel.
Van donderdag 6 tot en met zondag 9 augustus gaat Brosella XXS door in het Groentheater aan de voet van het Atomium.
Brosella XXS is GRATIS, maar enkel toegankelijk mits reservering via https://brosella2020.tickoweb.be

Openluchtcafé Bombelbas (Oost-Vlaanderen)
Op zaterdag 5 september organiseert Bombelbas festival een openluchtcafé, waarbij enkele folkbands zullen zorgen voor de muzikale omkadering. Voor de kinderen is er ook voldoende animatie voorzien. Binnenkort meer info via: www.facebook.com/Bombelbas of www.bombelbas.be

Teyrrasfolk (Oost-Vlaanderen)
Teyrrasfolk vindt plaats tussen 19 juli en 30 augustus onder de prachtige kastanjelaar op de koer achter Muziekclub 't Ey. Met een spannende programmatie wil de vreywilligersploeg de melomaan niet op z’n honger laten zitten en het virus kordaat van antwoord dienen. Van lyrische kora tot scheurende bluesharmonica, van Vlaamse folkrock tot speelse ukulele’s... De plaatsen zullen spijtig genoeg beperkt zijn (verplicht reserveren en programma via www.tey.be).

Dafodil (Limburg)
Dafodil, waar dansen op de eerste plaats komt kon niet doorgaan, maar van 14 tot 16 mei 2021 zal het festival er weer staan, met hetzelfde programma. Ondertussen wil Folk in Limburg zodra mogelijk de bals in Herk weer opstarten en misschien komen er deze zomer enkele openluchtoptredens. Zet www.folkinlimburg.be en de facebookpagina Folk in Limburg bij je favorieten.

Folkfestival Ham (Limburg)
Geen festival maar wel corona-proof concerten.
Cultuur komt terug tot leven, we willen hiermee ook muzikanten een hart onder de riem steken, en zorgen dat ons publiek weer kan genieten van muziek op een veilige manier.
Je reserveren voor Tickets en Abonnementen
Voor concrete informatie verwijzen ze graag naar de website www.folkfestivalham.be

Folk Ruislede (West-Vlaanderen)
Folk Ruislede vindt plaats op 17 oktober en zal COVID proof zijn. Het programma vind je binnenkort op www.folkruiselede.be

Zilleghem Folk zomercafé (West-Vlaanderen)
Folk in Zilleghem herleeft, brengt het culturele leven opnieuw op gang, steekt muziekgroepen een hart onder de riem en gaat met hen weer verbondenheid creëren. Elke donderdagavond van juli en augustus, negen keer in totaal, organisereert Zilleghem een heus zomercafé. Telkens staat dan één folkgroep op een buitenpodium op het terrein van de historische hoeve van Het Klokhof in Loppem.
Meer weten, kijk dan op www.zilleghemfolk.be

ZomerNeST 2020 (West-Vlaanderen)
Op acht zondagen, twee zaterdagen en een vrijdag in juli en augustus (van 5 juli tot 29 augustus) kun je in Rumbeke terrecht voor folk, blues, jazz, kleinkunst en zelfs vleugje comedy. De kleinschalige outdoor - evenementen vinden plaats in de tuin van buurthuis 't NeST en dit voor € 8 per avond. Alle info en reservaties op : http://amategalli.be

Dranouter Zomersessies (West-Vlaanderen)
Er klinkt toch muziek in Dranouter deze zomer! Op de line-up van de Dranouter Zomersessies o.a. Yevgueni, Stef Kamil Carlens, Mooneye, Portland, Geike (trio), De Cauter Trio, Meskerem Mees & meer. Per Zomersessie zijn er slechts 200 tickets beschikbaar. Snel zijn is dus de boodschap! Tickets te koop via www.festivaldranouter.be

Hide & Seek Festival 2020 (Brussel)
Deze zomer vinden er geen grote evenementen of festivals plaats en gaan we minder op reis naar het buitenland. Daarom besloot Muziekpublique jullie honger naar cultuur te stillen met een coronaproof versie van het jaarlijkse Hide & Seek festival. Herontdek Brussel en reis naar muzikale verre oorden tijdens deze vijfde editie van het Hide & Seek festival. De light versie van dit ongewone Brusselse festival zal de zomer markeren met zijn wereldmuziekconcerten in enkele van de meest ongelofelijke locaties! Heb je wel eens geluisterd naar muziek, verborgen onder de grond, of met een adembenemend uitzicht op de hoofdstad? Op de fiets, in een fabriek of binnen millennia oude muren? Dit alles is mogelijk op het Hide & Seek Festival 2020!

Info via www.muziekpublique.be

Maxifolk (West-Vlaanderen)
Dit gezellige festival zou normaal gezien in september plaatsvinden. Op dit moment zijn er nog geen beslissingen genomen. Alle recente informatie kan je vinden op www.maxifolk.be. Ook maxifolk kijkt uit naar betere en zekerdere tijden.

Meer weten over de folkfestivals, neem dan ook zeker een kijkje op de rest van de website want een aantal festivals die in september/oktober gingen plaatsvinden zullen normaal gezien zoals gepland doorgaan.